Nu alles weer wordt zoals het was…

Nu alles weer wordt zoals het was…

BLOG | 7 augustus 2023

We hebben het tegenwoordig allemaal zó druk, dat we soms zelfs vergeten dat we ook nog mens zijn. We vliegen van hot naar her, ondertussen proberen we nog snel even een broodje naar binnen te werken en pas aan het einde van de dag komen we weer tot rust. Een plaspauze kan er dan best wel eens bij inschieten. Heel begrijpelijk, maar dat kan gevolgen hebben…

alles

Je leven weer leven zoals het was

Hoewel alles binnenkort weer mag, heeft corona nog geen definitief afscheid van ons genomen. Misschien heb je nog stress omdat jij en je familie nog besmet kunnen raken. Of je vindt het spannend om weer in groepen te komen. Of je kunt niet wachten, maar wilt niet dezelfde hectiek ervaren als vroeger. Hoe kun je jouw leven op een fijne manier weer inrichten?

Overprikkeling

Toen de wereld weer openging na de eerste lockdown, schoten veel mensen meteen uit de startblokken. We konden weer shoppen, uit eten, naar de bioscoop… Je wilde niets missen en alles inhalen wat je de afgelopen tijd had gemist. Maar dat is tegelijkertijd ook een valkuil. Doordat alles weer kan, willen we ook alles meteen doen. Zo vergeet je soms dat je ook weer energie moet opbouwen. Je raakt uit balans. Het is niet gek dat je weer opnieuw moet leren hoe je jouw agenda op een prettige manier kunt vullen mét voldoende rust.

Blijf bij jezelf

Vaak begint dat bij het woordje ‘nee’. Wanneer je gevraagd wordt voor een etentje of een dagje weg, voel je je vaak gevleid. Waarschijnlijk denk je dan ‘Als ik nu nee zeg, vragen ze vast iemand anders mee en mij niet meer.’ Dat kan zo zijn, maar er doen zich altijd weer andere mogelijkheden voor waarop je wel kunt. Het is goed om te onthouden dat je lichaam na de afgelopen jaren gewend is geraakt aan leven met beperkingen. Door jezelf meteen weer vol te plannen als voorheen, heb je binnen de kortste keren minstens zoveel stress als vroeger. Kortom, onthoud: ‘nee’ tegen een ander is soms ‘ja’ tegen jezelf.

Coachingspraktijk Natuur(lijk) Bewegen

Marije Thepass begeleidt kinderen en hun ouder(s) of verzorger(s) die met vragen rondlopen waar ze zelf niet uitkomen. Marije: ‘Hierbij vind ik de natuur en het in beweging zijn belangrijke speerpunten. Ik coach dan ook niet vanuit een praktijkruimte, maar mijn sessies vinden zoveel mogelijk in de natuur of op locatie plaats. Ik wil graag dat iedereen zelf ontdekt wat de oplossingen zijn om zijn of haar eigen ik weer terug te vinden. Ik help om handvatten te vinden die snel en blijvend resultaat leveren.’

Ook interessant voor jou

Hoe overleef jij het ouderschap?

Je had je het ouderschap zo anders voorgesteld. Je hebt het gevoel dat je continu achter jezelf aanrent. Lees hier verder!

Lees verder

‘Hulp vragen is geen zwaktebod’

Ken je het gezegde ‘ouder worden is een gunst, ouder zijn is een kunst’? Het ouderschap is niet altijd even gemakkelijk. Lees hier verder!

Lees verder

Je tijd managen

Ouder zijn is een fulltime job: je hebt zóveel te doen. Hoe zorg je ervoor dat je je tijd verstandig indeelt? Lees hier verder!

Lees verder

Werkmail in het weekend…?

Hoe vaak open jij je werkmail in het weekend? Coach Marije Thepass vertelt over de vervagende grens tussen werk en privé. Lees er hier meer over!

Lees verder

S.O.S. Vakantiestress!

Een kwart van de Nederlanders heeft last van vakantiestress. Lees hier wat je eraan kunt doen om zonder stress op vakantie te gaan!

Lees verder

Neem tijd voor het toilet

We hebben het tegenwoordig allemaal zó druk, dat we soms zelfs vergeten dat we ook nog mens zijn. Lees hier verder.

Lees verder

Zorg al-tijd voor jezelf!

Sinds vorig jaar zijn we gewend geraakt aan een wereld waar veel niet meer kon. Lees hier verder.

Lees verder

Laten we het er eens over hebben

Onze stoelgang is niet bepaald een onderwerp waarover we in de wachtrij bij de kassa of tijdens een gezellig avondje met vrienden praten. Lees hier verder.

Lees verder

Hoe kan je kind het beste leren leren?

Het lijkt soms wel alsof je kind overal afleiding vandaan weet te halen. Ze willen wel leren, maar kunnen zelf de concentratie niet opbrengen. Lees hier verder!

Lees verder

Ervaringen

Mijn dochtertje Sanne van 6 had al een half jaar last van verstopping en was inmiddels bang geworden om naar de wc te gaan. Het deed haar pijn en ze moest al huilen als ze aandrang kreeg. Ook had ze last van kleine beetjes ontlasting die ze ongewild verloor. Vaak had ze nog een luier om… Het was vreselijk en ik wist niet hoe ik haar kon helpen. Middeltjes van de dokter en kinderyoga voor de ontspanning hielpen niet. Toen probeerden we de Methode SuperPoeper® en dat bleek dé oplossing! Doordat Sanne haar lichaam beter ging begrijpen en ze een positieve associatie kreeg met poepen, durfde ze weer op de wc te proberen. Na een tijdje had ze geen obstipatie meer. Een enorme opluchting voor ons allebei!

- Eelke

Het gaat goed met T.: hij poept nu sinds 3 weken op de wc. Geweldig hè! Al durf ik er nog niet helemaal 100% op te vertrouwen. Het keerpunt was in Frankrijk. Niet vreemd, gezien zijn gevoel voor sfeer en de ontspanning die daar heerste.

Heel soms geeft hij het zelf aan, maar meestal moeten we hem nog naar de wc toe helpen. Maar dan zonder weerstand van zijn kant. En hij blijft zitten totdat het lukt. Hij is zo blij. Fantastisch om te zien. En wij natuurlijk ook blij.

Nu hij weer naar school gaat, was het voor ons even spannend hoe hij er dan mee om zou gaan. Tot nu toe poept hij alleen thuis. Op school heeft hij nog geen vieze broeken gehad. Ik heb de juf wel geïnformeerd. En hij weet dat hij haar mag vragen om hem te helpen. Ik ga ervan uit dat het nu wel helemaal goed gaat komen. Maar ben toch nog voorzichtig, hihi.

- Chantal

Ik vind het zo ontzettend leuk dat je niet vanuit een kantoortje werkt maar dingen onderneemt met de kinderen…. Dit maakt het een stuk fijner en informeler. Mijn zoon is helemaal enthousiast over vandaag, je bent wezen waterfietsen met hem en verheugd zich al op de volgende sessie als jullie naar de kinderboerderij gaan.

- Krista

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Heb jij net een zetje in de goede richting nodig? Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek!