Werkmail in het weekend…?

Werkmail in het weekend…?

BLOG | 8 augustus 2023

Wees eens eerlijk. Hoe vaak check jij je werkmail in het weekend of lees je belangrijke rapporten tijdens het avondeten? Waarschijnlijk vaker dan je zou willen. Werk en privé zijn soms moeilijk gescheiden te houden. Is dat erg? Coach Marije Thepass vertelt.

werk

Verleidelijk

Marije: ‘Vroeger was het veel gemakkelijker om werk en privé gescheiden te houden. Je liet al het papierwerk achter op kantoor. Maar tegenwoordig is ons werk slechts een paar muisklikken bij ons vandaan. Het is verleidelijk om ’s avonds nog even aan de slag te gaan, al is het maar om de werkdruk van morgen te verlichten. Maar morgen is het wéér druk. En zo kom je in een vicieuze cirkel terecht waarin de balans is verstoord.’

Grenzen

En dat terwijl die balans juist essentieel is. Het belangrijkst hierin is het stellen van grenzen. Marije: ‘Bepaal wat je aankunt. Geef aan waar jouw grenzen liggen en als je te veel op je bord krijgt. En stel prioriteiten. Je kunt niet alles tegelijk, hoe efficiënt je ook werkt. Wat is nu belangrijk, wat kan wachten? We lijken te leven voor ons werk, maar daarin vergeet je jezelf af en toe. Onthoud: de belangrijkste prioriteit ben jij. Dat betekent dat je af en toe ‘nee’ moet zeggen.’

Thuiswerken

‘De pandemie heeft de grens tussen werk en privé ook vervaagd’, gaat Marije verder. ‘Veel mensen werken (deels) thuis. Maar niet iedereen heeft een plekje waar die rustig kan werken. Dat betekent soms dat je de hele dag werkt aan de eettafel waar je ’s avonds zit te eten. Dat is moeilijk. Probeer dan om je werk écht af te sluiten als je klaar bent. Ruim alles op en ga ergens anders zitten. En plan je dag van tevoren. Zo voorkom je dat je e-mails zit te beantwoorden tijdens de lunch.’

Timemanagement

De sleutel tot dit alles is timemanagement. Daar weet Marije alles van. ‘Timemanagement is moeilijk en iets wat niet iedereen van nature kan. Ik geef workshops waarmee iedereen het kan leren. Deze workshops helpen niet alleen om je werk te managen, maar ook bij je rol als vader of moeder. Een groep coaches breidt deze workshops zelfs verder uit, zodat ze betrekking hebben op de kinderopvang en het onderwijs. Houd daarom de website in de gaten!’

Ook interessant voor jou

Hoe overleef jij het ouderschap?

Je had je het ouderschap zo anders voorgesteld. Je hebt het gevoel dat je continu achter jezelf aanrent. Lees hier verder!

Lees verder

‘Hulp vragen is geen zwaktebod’

Ken je het gezegde ‘ouder worden is een gunst, ouder zijn is een kunst’? Het ouderschap is niet altijd even gemakkelijk. Lees hier verder!

Lees verder

Je tijd managen

Ouder zijn is een fulltime job: je hebt zóveel te doen. Hoe zorg je ervoor dat je je tijd verstandig indeelt? Lees hier verder!

Lees verder

S.O.S. Vakantiestress!

Een kwart van de Nederlanders heeft last van vakantiestress. Lees hier wat je eraan kunt doen om zonder stress op vakantie te gaan!

Lees verder

Nu alles weer wordt zoals het was…

Vind je het spannend dat het leven weer normaal lijkt te worden na zo’n lange tijd te hebben geleefd met beperkingen? Lees hier verder.

Lees verder

Neem tijd voor het toilet

We hebben het tegenwoordig allemaal zó druk, dat we soms zelfs vergeten dat we ook nog mens zijn. Lees hier verder.

Lees verder

Zorg al-tijd voor jezelf!

Sinds vorig jaar zijn we gewend geraakt aan een wereld waar veel niet meer kon. Lees hier verder.

Lees verder

Laten we het er eens over hebben

Onze stoelgang is niet bepaald een onderwerp waarover we in de wachtrij bij de kassa of tijdens een gezellig avondje met vrienden praten. Lees hier verder.

Lees verder

Hoe kan je kind het beste leren leren?

Het lijkt soms wel alsof je kind overal afleiding vandaan weet te halen. Ze willen wel leren, maar kunnen zelf de concentratie niet opbrengen. Lees hier verder!

Lees verder

Ervaringen

Mijn dochtertje Sanne van 6 had al een half jaar last van verstopping en was inmiddels bang geworden om naar de wc te gaan. Het deed haar pijn en ze moest al huilen als ze aandrang kreeg. Ook had ze last van kleine beetjes ontlasting die ze ongewild verloor. Vaak had ze nog een luier om… Het was vreselijk en ik wist niet hoe ik haar kon helpen. Middeltjes van de dokter en kinderyoga voor de ontspanning hielpen niet. Toen probeerden we de Methode SuperPoeper® en dat bleek dé oplossing! Doordat Sanne haar lichaam beter ging begrijpen en ze een positieve associatie kreeg met poepen, durfde ze weer op de wc te proberen. Na een tijdje had ze geen obstipatie meer. Een enorme opluchting voor ons allebei!

- Eelke

Het gaat goed met T.: hij poept nu sinds 3 weken op de wc. Geweldig hè! Al durf ik er nog niet helemaal 100% op te vertrouwen. Het keerpunt was in Frankrijk. Niet vreemd, gezien zijn gevoel voor sfeer en de ontspanning die daar heerste.

Heel soms geeft hij het zelf aan, maar meestal moeten we hem nog naar de wc toe helpen. Maar dan zonder weerstand van zijn kant. En hij blijft zitten totdat het lukt. Hij is zo blij. Fantastisch om te zien. En wij natuurlijk ook blij.

Nu hij weer naar school gaat, was het voor ons even spannend hoe hij er dan mee om zou gaan. Tot nu toe poept hij alleen thuis. Op school heeft hij nog geen vieze broeken gehad. Ik heb de juf wel geïnformeerd. En hij weet dat hij haar mag vragen om hem te helpen. Ik ga ervan uit dat het nu wel helemaal goed gaat komen. Maar ben toch nog voorzichtig, hihi.

- Chantal

Ik vind het zo ontzettend leuk dat je niet vanuit een kantoortje werkt maar dingen onderneemt met de kinderen…. Dit maakt het een stuk fijner en informeler. Mijn zoon is helemaal enthousiast over vandaag, je bent wezen waterfietsen met hem en verheugd zich al op de volgende sessie als jullie naar de kinderboerderij gaan.

- Krista

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Heb jij net een zetje in de goede richting nodig? Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek!