Over mij


Hallo, ik ben Marije Thepass

Mijn naam is Marije Thepass (1981) en ik ben het gezicht achter Coachingspraktijk Natuur(lijk) Bewegen.

Hallo, ik ben Marije Thepass

Mijn naam is Marije Thepass (1981) en ik ben het gezicht achter Coachingspraktijk Natuur(lijk) Bewegen.

Mijn missie

Mijn missie is om ervoor te zorgen dat je jezelf of de behoeften van je kind weer centraal komen te staan en hierin je eigen natuurlijke beweging weer gaat volgen. Hierin geef ik natuur en beweging een belangrijke plaats in het coachingsproces.
Ik heb ontdekt dat ik 2 grote passies heb die in alles wat ik doe weer terug komen. Onderwijs en coaching zijn belangrijke pijlers in mijn leven.

Mijn geschiedenis

Sinds 2005 sta ik voor de klas. Elk kind is in mijn ogen uniek en heeft zijn eigen begeleiding nodig. Maar het kind zelf is toch echt de professional in deze begeleiding. Dit neem ik dan ook mee in het onderwijs dat ik geef maar ook in mijn coaching. Daarnaast heb ik sinds 1999 veel aan sportcoaching gedaan, de laatste jaren ben ik steeds meer de professionals in de sport en het onderwijs (leerkrachten, coaches en instructeurs) gaan begeleiden en dat doe ik met veel plezier.

Sinds 2017 ben ik ook vrijwilliger bij het Rode Kruis en daar blijkt ook weer dat hulpverlenen iets is wat ik leuk vind om te doen.

Kortom: het mensen kunnen helpen vind ik ontzettend leuk om te doen en zo in de loop van mijn leven heb ik daar al best veel ervaring in opgedaan.

Een (kleine) greep uit mijn kwalificaties:

 • PABO, daarna werkzaam geweest als leerkracht in het (speciaal)
 • basisonderwijs en het speciaal voortgezet onderwijs (praktijkonderwijs) • Kindercoach
 • Psychosociale basiskennis
 • Omgaan met probleemgedrag bij kinderen met een
  verstandelijke beperking
 • Minder boos en opstandig
 • Roeicoach 4, hierdoor ben ik opgeleid om aan internationale subtoppers
  coaching te geven en instructeurs/coaches te mogen opleiden. • Training preventie van kindermishandeling
 • Training methode Superpoeper ®
 • Train de trainer Prevent Coach Rouw en verlies bij kinderen:
  bewust omgaan met de dood
 • Train de trainer: Timemanagement voor ouders • Certificering tot MILS-coach

Over de coachingspraktijk

Coachingpraktijk Natuur(lijk) Bewegen is er voor alle kinderen en hun ouder(s)/verzorger(s). Ook verzorgt Coachingspraktijk Natuur(lijk) Bewegen workshops en informatiebijeenkomsten voor professionals die met kinderen werken. Maar natuurlijk is iedereen die zich aangetrokken voelt door de werkwijze van Coachingspraktijk Natuur(lijk) Bewegen van harte welkom.

Coachingspraktijk Natuur(lijk) Bewegen heeft geen eigen praktijkruimte. In plaats daarvan vinden de sessies paats in de natuur. Samen waterfietsen, op jacht naar een schat, of een wandeling maken: alles is mogelijk. Waar een sessie plaatsvindt, bepaal jij zelf! Een (kinder)coach kan helpen bij het ondersteunen, beantwoorden en begeleiden van vraagstukken die gaan over kinderen, pubers, jongeren, opvoeden en het ouderschap. Maar ook volwassenen zijn van harte welkom. We merken dagelijks dat de wereld steeds meer onderhevig is aan verandering.

Coaching als begeleidingsvorm

Coaching is een praktische, laagdrempelige en kortdurende begeleidingsvorm. Tijdens de sessies staan de behoeftes, eigen kwaliteiten en het ontdekken van je mogelijkheden centraal. Hierdoor krijgen je kind en/of jijzelf inzicht in de eigen sterke kanten. Door bewustwording van deze kwaliteiten, leren jij en/of je kind deze gericht in te zetten en zo zelf problemen op te lossen.

Hierdoor groeit het zelfvertrouwen en leren jij en/of je kind (weer) trots te zijn. Bij coachingspraktijk Natuur(lijk) Bewegen kun je terecht als er sprake is van poepproblemen, problemen op werk/school, begeleiding nodig is bij rouw, verlies of ziekte en problemen bij timemanagement. Ook werkt Coachingspraktijk Natuur(lijk) Bewegen samen met Inloophuis Debora te Delft, voor kinderen die zijn geraakt door kanker.

Ondersteuning voor beroepskrachten

Naast individuele coaching werk ik ook voor beroepskrachten die werken met kinderen en/of jongeren, die graag wat ondersteuning willen bij het uitoefenen van hun vak. Dit kan door individuele trajecten, maar ook door het organiseren van workshops of lezingen tijdens studiemomenten.

Ervaringen

Mijn dochtertje Sanne van 6 had al een half jaar last van verstopping en was inmiddels bang geworden om naar de wc te gaan. Het deed haar pijn en ze moest al huilen als ze aandrang kreeg. Ook had ze last van kleine beetjes ontlasting die ze ongewild verloor. Vaak had ze nog een luier om… Het was vreselijk en ik wist niet hoe ik haar kon helpen. Middeltjes van de dokter en kinderyoga voor de ontspanning hielpen niet. Toen probeerden we de Methode SuperPoeper® en dat bleek dé oplossing! Doordat Sanne haar lichaam beter ging begrijpen en ze een positieve associatie kreeg met poepen, durfde ze weer op de wc te proberen. Na een tijdje had ze geen obstipatie meer. Een enorme opluchting voor ons allebei!

- Eelke

Het gaat goed met T.: hij poept nu sinds 3 weken op de wc. Geweldig hè! Al durf ik er nog niet helemaal 100% op te vertrouwen. Het keerpunt was in Frankrijk. Niet vreemd, gezien zijn gevoel voor sfeer en de ontspanning die daar heerste.

Heel soms geeft hij het zelf aan, maar meestal moeten we hem nog naar de wc toe helpen. Maar dan zonder weerstand van zijn kant. En hij blijft zitten totdat het lukt. Hij is zo blij. Fantastisch om te zien. En wij natuurlijk ook blij.

Nu hij weer naar school gaat, was het voor ons even spannend hoe hij er dan mee om zou gaan. Tot nu toe poept hij alleen thuis. Op school heeft hij nog geen vieze broeken gehad. Ik heb de juf wel geïnformeerd. En hij weet dat hij haar mag vragen om hem te helpen. Ik ga ervan uit dat het nu wel helemaal goed gaat komen. Maar ben toch nog voorzichtig, hihi.

- Chantal

Ik vind het zo ontzettend leuk dat je niet vanuit een kantoortje werkt maar dingen onderneemt met de kinderen…. Dit maakt het een stuk fijner en informeler. Mijn zoon is helemaal enthousiast over vandaag, je bent wezen waterfietsen met hem en verheugd zich al op de volgende sessie als jullie naar de kinderboerderij gaan.

- Krista

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Heb jij net een zetje in de goede richting nodig? Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek!