Over mij
Hallo, ik ben Marije Thepass
Mijn naam is Marije Thepass (1981) en ik ben het gezicht achter Coachingspraktijk Natuur(lijk) Bewegen.
Hallo, ik ben Marije Thepass
Mijn naam is Marije Thepass (1981) en ik ben het gezicht achter Coachingspraktijk Natuur(lijk) Bewegen.
Mijn missie
Mijn missie is om ervoor te zorgen dat je jezelf of de behoeften van je kind weer centraal komen te staan en hierin je eigen natuurlijke beweging weer gaat volgen. Hierin geef ik natuur en beweging een belangrijke plaats in het coachingsproces.
Ik heb ontdekt dat ik 2 grote passies heb die in alles wat ik doe weer terug komen. Onderwijs en coaching zijn belangrijke pijlers in mijn leven.
Mijn geschiedenis
Sinds 2005 sta ik voor de klas. Elk kind is in mijn ogen uniek en heeft zijn eigen begeleiding nodig. Maar het kind zelf is toch echt de professional in deze begeleiding. Dit neem ik dan ook mee in het onderwijs dat ik geef maar ook in mijn coaching. Daarnaast heb ik sinds 1999 veel aan sportcoaching gedaan, de laatste jaren ben ik steeds meer de professionals in de sport en het onderwijs (leerkrachten, coaches en instructeurs) gaan begeleiden en dat doe ik met veel plezier.
Sinds 2017 ben ik ook vrijwilliger bij het Rode Kruis en daar blijkt ook weer dat hulp verlenen iets is wat ik leuk vind om te doen.
Kortom: het mensen kunnen helpen vind ik ontzettend leuk om te doen en zo in de loop van mijn leven heb ik daar al best veel ervaring in opgedaan.
Een (kleine) greep uit mijn kwalificaties:
- PABO, daarna werkzaam geweest als leerkracht in het (speciaal)
- basisonderwijs en het speciaal voortgezet onderwijs (praktijkonderwijs) • Kindercoach
- Psychosociale basiskennis
- Omgaan met probleemgedrag bij kinderen met een
verstandelijke beperking - Minder boos en opstandig
- Roeicoach 4, hierdoor ben ik opgeleid om aan internationale subtoppers
coaching te geven en instructeurs/coaches te mogen opleiden. • Training preventie van kindermishandeling - Training methode Superpoeper ®
- Train de trainer Prevent Coach Rouw en verlies bij kinderen:
bewust omgaan met de dood - Train de trainer: Timemanagement voor ouders • Certificering tot MILS-coach
Over de coachingspraktijk
Coachingpraktijk Natuur(lijk) Bewegen is er voor alle kinderen en hun ouder(s)/verzorger(s). Ook verzorgt Coachingspraktijk Natuur(lijk) Bewegen workshops en informatiebijeenkomsten voor professionals die met kinderen werken. Maar natuurlijk is iedereen die zich aangetrokken voelt door de werkwijze van Coachingspraktijk Natuur(lijk) Bewegen van harte welkom.
Coachingspraktijk Natuur(lijk) Bewegen heeft geen eigen praktijkruimte. In plaats daarvan vinden de sessies paats in de natuur. Samen waterfietsen, op jacht naar een schat, of een wandeling maken: alles is mogelijk. Waar een sessie plaatsvindt, bepaal jij zelf! Een (kinder)coach kan helpen bij het ondersteunen, beantwoorden en begeleiden van vraagstukken die gaan over kinderen, pubers, jongeren, opvoeden en het ouderschap. Maar ook volwassenen zijn van harte welkom. We merken dagelijks dat de wereld steeds meer onderhevig is aan verandering.
Coaching als begeleidingsvorm
Coaching is een praktische, laagdrempelige en kortdurende begeleidingsvorm. Tijdens de sessies staan de behoeftes, eigen kwaliteiten en het ontdekken van je mogelijkheden centraal. Hierdoor krijgen je kind en/of jijzelf inzicht in de eigen sterke kanten. Door bewustwording van deze kwaliteiten, leren jij en/of je kind deze gericht in te zetten en zo zelf problemen op te lossen.
Hierdoor groeit het zelfvertrouwen en leren jij en/of je kind (weer) trots te zijn. Bij coachingspraktijk Natuur(lijk) Bewegen kun je terecht als er sprake is van poepproblemen, problemen op werk/school, begeleiding nodig is bij rouw, verlies of ziekte en problemen bij timemanagement. Ook werkt Coachingspraktijk Natuur(lijk) Bewegen samen met Inloophuis Debora te Delft, voor kinderen die zijn geraakt door kanker.
Ondersteuning voor beroepskrachten
Naast individuele coaching werk ik ook voor beroepskrachten die werken met kinderen en/of jongeren, die graag wat ondersteuning willen bij het uitoefenen van hun vak. Dit kan door individuele trajecten, maar ook door het organiseren van workshops of lezingen tijdens studiemomenten.