MILS voor kinderen

MILS voor kinderen

Maar ook mogelijk voor volwassenen

Elke dag zien ongeruste ouders hun kinderen worstelen met leren, zoals lees-, reken- of concentratieproblemen. Ze zien de kinderen het vertrouwen verliezen in hun eigen leercapaciteiten.

MILS is bedoeld voor kinderen die nog niet doorhebben hoe ze het beste en makkelijkste kunnen leren. Een bezoek aan een MILS-coach helpt om inzicht te krijgen in hoe een kind het beste leert. Welke leerstrategie past het beste bij het kind? Misschien leert je kind bijvoorbeeld makkelijker met beelden dan met woorden.

MILS zorgt voor:
  • Een werkende leerstrategie
  • Meer zelfvertrouwen
  • Meer rust bij het maken van huiswerk of toetsen
  • Betere schoolresultaten

MILS is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Het gehele MILS leerstrategie-onderzoek duurt ongeveer 1,5 uur. De uitkomst van het computerprogramma wordt door de MILS-coach toegelicht. Samen wordt er gekeken naar wat de best werkende leerstrategie voor het kind is waarbij de MILS-coach passende hulpmiddelen aanbeveelt. Aan het einde van de sessie wordt er een persoonlijk verslag opgesteld.

Iets voor jou?

Samen kijken we waar de problemen precies vandaan komen en gaan we aan de slag. Jij bent de ervaringsdeskundige en zal dus de leiding krijgen in je eigen traject.

Spreekt dit je aan? Neem dan gerust (vrijblijvend) contact op zodat we samen kunnen kijken wat ik voor je kan betekenen.

Ervaringen

Mijn dochtertje Sanne van 6 had al een half jaar last van verstopping en was inmiddels bang geworden om naar de wc te gaan. Het deed haar pijn en ze moest al huilen als ze aandrang kreeg. Ook had ze last van kleine beetjes ontlasting die ze ongewild verloor. Vaak had ze nog een luier om… Het was vreselijk en ik wist niet hoe ik haar kon helpen. Middeltjes van de dokter en kinderyoga voor de ontspanning hielpen niet. Toen probeerden we de Methode SuperPoeper® en dat bleek dé oplossing! Doordat Sanne haar lichaam beter ging begrijpen en ze een positieve associatie kreeg met poepen, durfde ze weer op de wc te proberen. Na een tijdje had ze geen obstipatie meer. Een enorme opluchting voor ons allebei!

- Eelke

Het gaat goed met T.: hij poept nu sinds 3 weken op de wc. Geweldig hè! Al durf ik er nog niet helemaal 100% op te vertrouwen. Het keerpunt was in Frankrijk. Niet vreemd, gezien zijn gevoel voor sfeer en de ontspanning die daar heerste.

Heel soms geeft hij het zelf aan, maar meestal moeten we hem nog naar de wc toe helpen. Maar dan zonder weerstand van zijn kant. En hij blijft zitten totdat het lukt. Hij is zo blij. Fantastisch om te zien. En wij natuurlijk ook blij.

Nu hij weer naar school gaat, was het voor ons even spannend hoe hij er dan mee om zou gaan. Tot nu toe poept hij alleen thuis. Op school heeft hij nog geen vieze broeken gehad. Ik heb de juf wel geïnformeerd. En hij weet dat hij haar mag vragen om hem te helpen. Ik ga ervan uit dat het nu wel helemaal goed gaat komen. Maar ben toch nog voorzichtig, hihi.

- Chantal

Ik vind het zo ontzettend leuk dat je niet vanuit een kantoortje werkt maar dingen onderneemt met de kinderen…. Dit maakt het een stuk fijner en informeler. Mijn zoon is helemaal enthousiast over vandaag, je bent wezen waterfietsen met hem en verheugd zich al op de volgende sessie als jullie naar de kinderboerderij gaan.

- Krista

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Heb jij net een zetje in de goede richting nodig? Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek!