Kinderen met leerproblemen

Problemen op school of werk

Ongeveer 1 op de 5 kinderen in het basisonderwijs heeft extra aandacht en begeleiding nodig om (de kans op) leerproblemen of leerachterstanden te voorkomen of te beperken. 1 op de 3 jongeren (16-24 jaar) maakt zich zorgen over een burn-out! In de leeftijdsgroep 25-35 jaar ervaart 16% klachten die op een burn-out wijzen. Onder volwassenen is het percentage lastig aan te geven, omdat er weinig zicht is op deze aantallen.

Heb jij of heeft je kind last van:
  • Letters die bewegen als je leest?
  • Vlekken over de woorden?
  • Pijn in de ogen en/of het hoofd tijdens het lezen?

Bel mij dan en maak een afspraak!

Mijn kind vindt school niet leuk, wat nu?

Als je kind niet meer naar school wil, dan is dit niet leuk. Maar weet je wat de reden is? Het kan natuurlijk verschillende redenen hebben dat je kind opziet tegen school.

  • Heeft het met de leerstof te maken?
  • Heeft het te maken met de sfeer in de groep?
  • Hoe is het zelfbeeld van het kind?
  • Heeft het kind last van faalangst of onzekerheid?
  • Hoe zijn de executieve functies van het kind?*

*Executieve functies zijn de uitvoerende regelfuncties. Denk aan planning, aandacht, werkgeheugen, taakinitiatie en het organiseren van gedrag in de klas.

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je kind wel graag naar school gaat, maar het wél moeilijk heeft op school. Ook dan kun je bij mij terecht. Heeft het kind bijvoorbeeld al zicht op hoe hij/zij het beste leert? Neem ook eens een kijkje op de pagina: MILS voor kinderen. Weet je niet precies waar het probleem ligt, dan help ik je graag om dit samen te onderzoeken.

Problemen op mijn werk/met mijn studie

Altijd maar in tijdnood? Ervaar je stress? Altijd maar het gevoel dat je het werk niet afkrijgt? Neem je je werk mee naar huis? Zie je dat het thuis steeds meer een rommeltje wordt? Ga je steeds ongezonder eten of minder bewegen of sla je juist extreem de andere kant op? Of is er een andere oorzaak en wil je die samen met mij onderzoeken? Ook dan kan ik jou helpen. Neem contact op!

Ervaringen

Mijn dochtertje Sanne van 6 had al een half jaar last van verstopping en was inmiddels bang geworden om naar de wc te gaan. Het deed haar pijn en ze moest al huilen als ze aandrang kreeg. Ook had ze last van kleine beetjes ontlasting die ze ongewild verloor. Vaak had ze nog een luier om… Het was vreselijk en ik wist niet hoe ik haar kon helpen. Middeltjes van de dokter en kinderyoga voor de ontspanning hielpen niet. Toen probeerden we de Methode SuperPoeper® en dat bleek dé oplossing! Doordat Sanne haar lichaam beter ging begrijpen en ze een positieve associatie kreeg met poepen, durfde ze weer op de wc te proberen. Na een tijdje had ze geen obstipatie meer. Een enorme opluchting voor ons allebei!

- Eelke

Het gaat goed met T.: hij poept nu sinds 3 weken op de wc. Geweldig hè! Al durf ik er nog niet helemaal 100% op te vertrouwen. Het keerpunt was in Frankrijk. Niet vreemd, gezien zijn gevoel voor sfeer en de ontspanning die daar heerste.

Heel soms geeft hij het zelf aan, maar meestal moeten we hem nog naar de wc toe helpen. Maar dan zonder weerstand van zijn kant. En hij blijft zitten totdat het lukt. Hij is zo blij. Fantastisch om te zien. En wij natuurlijk ook blij.

Nu hij weer naar school gaat, was het voor ons even spannend hoe hij er dan mee om zou gaan. Tot nu toe poept hij alleen thuis. Op school heeft hij nog geen vieze broeken gehad. Ik heb de juf wel geïnformeerd. En hij weet dat hij haar mag vragen om hem te helpen. Ik ga ervan uit dat het nu wel helemaal goed gaat komen. Maar ben toch nog voorzichtig, hihi.

- Chantal

Ik vind het zo ontzettend leuk dat je niet vanuit een kantoortje werkt maar dingen onderneemt met de kinderen…. Dit maakt het een stuk fijner en informeler. Mijn zoon is helemaal enthousiast over vandaag, je bent wezen waterfietsen met hem en verheugd zich al op de volgende sessie als jullie naar de kinderboerderij gaan.

- Krista

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Heb jij net een zetje in de goede richting nodig? Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek!