Ook jouw gezin op rolletjes

Ook jouw gezin op rolletjes

BLOG | 31 juli 2023

Ken je die zoete reclamespotjes of foto’s in magazines? Het hele gezin zit, netjes in de kleren, aan de ontbijttafel. De lunchtrommeltjes staan klaar en alles verloopt zonder een onvertogen woord. De realiteit bij jou thuis ziet er vast totaal anders uit. Ruziënde kinderen, gehaast en gevlieg. Vaak heb je het gevoel dat je er al een halve dag op hebt zitten voordat je aan je werkdag kunt beginnen.

gezin op rolletjes

Toen jij in verwachting was van je eerste kindje verslond je alle boeken die je kon vinden over zwangerschap en bevalling. Maar er is helaas weinig lectuur te vinden over hoe je alle ballen in de lucht moet houden wanneer je kindje er eenmaal is. De kraamverzorgster heeft je dan wel een beetje op weg geholpen, maar de eerste dag dat je er helemaal alleen voor stond, viel beslist niet mee. Je had het de hele dag druk met de baby. Aan het huishouden kwam je nauwelijks toe. En je moest er al helemaal niet aan denken dat je straks weer aan het werk moest!

Inmiddels heb je dat natuurlijk allemaal wel goed op de rit, maar toch heb je vaak nog het gevoel dat je altijd maar achter de feiten aan rent. Want ook nu de kinderen al wat groter zijn, is het ‘managen’ van je gezin nog steeds behoorlijk hectisch. Naast je gezin wil je immers ook tijd doorbrengen met je ouders en vrienden, gaan sporten en af en toe een gaatje in je agenda vinden voor een bezoek aan de kapper of de sauna.

Workshop timemanagement

En tóch hoeft het helemaal niet zo ingewikkeld te zijn om orde in al je bezigheden en rust in je hoofd te brengen. Met een beetje hulp en een duwtje in de goede richting zul jij je tijd veel effectiever in kunnen delen. ‘En dat is dus precies waar de workshop ‘Timemanagement voor ouders’ over gaat’, vertelt Marije Thepass. ‘Timemanagement is niet iets wat iedereen van nature kan. Maar wanneer je over de juiste tools beschikt, kun je het jezelf wél aanleren. Tijdens de workshop komen allerlei onderwerpen aan bod die ongetwijfeld veel herkenning oproepen. Het gaat onder meer over keuzes maken, schuldgevoelens en je energie op peil houden, maar ook over de communicatie tussen jou en je partner.

Leidt de chaos in je leven weer in rechte banen

De workshops, die anderhalf à twee uur duren, geef ik in groepjes van maximaal acht personen. Individueel of samen met je partner kan ook, maar een groep heeft als voordeel dat je ook veel van elkaars ervaringen kunt leren. Het is een workshop die door het hele land wordt gegeven. Waarom zou je jezelf zoiets niet gunnen? Het is écht de moeite waard en het helpt je om die chaos in je leven weer in rechte banen te leiden. Het helpt je om weer meer te genieten want het is namelijk ook gewoon geweldig om kinderen te hebben!’

Ook interessant voor jou

Hoe overleef jij het ouderschap?

Je had je het ouderschap zo anders voorgesteld. Je hebt het gevoel dat je continu achter jezelf aanrent. Lees hier verder!

Lees verder

‘Hulp vragen is geen zwaktebod’

Ken je het gezegde ‘ouder worden is een gunst, ouder zijn is een kunst’? Het ouderschap is niet altijd even gemakkelijk. Lees hier verder!

Lees verder

Je tijd managen

Ouder zijn is een fulltime job: je hebt zóveel te doen. Hoe zorg je ervoor dat je je tijd verstandig indeelt? Lees hier verder!

Lees verder

Werkmail in het weekend…?

Hoe vaak open jij je werkmail in het weekend? Coach Marije Thepass vertelt over de vervagende grens tussen werk en privé. Lees er hier meer over!

Lees verder

S.O.S. Vakantiestress!

Een kwart van de Nederlanders heeft last van vakantiestress. Lees hier wat je eraan kunt doen om zonder stress op vakantie te gaan!

Lees verder

Nu alles weer wordt zoals het was…

Vind je het spannend dat het leven weer normaal lijkt te worden na zo’n lange tijd te hebben geleefd met beperkingen? Lees hier verder.

Lees verder

Neem tijd voor het toilet

We hebben het tegenwoordig allemaal zó druk, dat we soms zelfs vergeten dat we ook nog mens zijn. Lees hier verder.

Lees verder

Zorg al-tijd voor jezelf!

Sinds vorig jaar zijn we gewend geraakt aan een wereld waar veel niet meer kon. Lees hier verder.

Lees verder

Laten we het er eens over hebben

Onze stoelgang is niet bepaald een onderwerp waarover we in de wachtrij bij de kassa of tijdens een gezellig avondje met vrienden praten. Lees hier verder.

Lees verder

Ervaringen

Mijn dochtertje Sanne van 6 had al een half jaar last van verstopping en was inmiddels bang geworden om naar de wc te gaan. Het deed haar pijn en ze moest al huilen als ze aandrang kreeg. Ook had ze last van kleine beetjes ontlasting die ze ongewild verloor. Vaak had ze nog een luier om… Het was vreselijk en ik wist niet hoe ik haar kon helpen. Middeltjes van de dokter en kinderyoga voor de ontspanning hielpen niet. Toen probeerden we de Methode SuperPoeper® en dat bleek dé oplossing! Doordat Sanne haar lichaam beter ging begrijpen en ze een positieve associatie kreeg met poepen, durfde ze weer op de wc te proberen. Na een tijdje had ze geen obstipatie meer. Een enorme opluchting voor ons allebei!

- Eelke

Het gaat goed met T.: hij poept nu sinds 3 weken op de wc. Geweldig hè! Al durf ik er nog niet helemaal 100% op te vertrouwen. Het keerpunt was in Frankrijk. Niet vreemd, gezien zijn gevoel voor sfeer en de ontspanning die daar heerste.

Heel soms geeft hij het zelf aan, maar meestal moeten we hem nog naar de wc toe helpen. Maar dan zonder weerstand van zijn kant. En hij blijft zitten totdat het lukt. Hij is zo blij. Fantastisch om te zien. En wij natuurlijk ook blij.

Nu hij weer naar school gaat, was het voor ons even spannend hoe hij er dan mee om zou gaan. Tot nu toe poept hij alleen thuis. Op school heeft hij nog geen vieze broeken gehad. Ik heb de juf wel geïnformeerd. En hij weet dat hij haar mag vragen om hem te helpen. Ik ga ervan uit dat het nu wel helemaal goed gaat komen. Maar ben toch nog voorzichtig, hihi.

- Chantal

Ik vind het zo ontzettend leuk dat je niet vanuit een kantoortje werkt maar dingen onderneemt met de kinderen…. Dit maakt het een stuk fijner en informeler. Mijn zoon is helemaal enthousiast over vandaag, je bent wezen waterfietsen met hem en verheugd zich al op de volgende sessie als jullie naar de kinderboerderij gaan.

- Krista

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Heb jij net een zetje in de goede richting nodig? Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek!